diumenge, 15 de gener del 2017

Branle de Borgonya, peça renaixentista per a 2n ESO



Els de segon d'ESO estem treballant l'evolució de la música al llarg de la història. El renaixement va ser una època on les danses eren protagonistes de la música profana o civil. Tocarem una branle, que és un tipus de dansa originària de França.

Aquí teniu una altra versió una mica més lenta, la qual la utilitzarem per a treballar tant a classe com a casa amb la flauta.


dijous, 12 de gener del 2017

Música trobadoresca. Optativa 4rt.

Estem parlant de la música medieval amb els alumnes de l'optativa de 4rt d'ESO. Hem parlat i escoltat a classe de les diferències entre la música religiosa i la música profana medievals.
Treballarem un poema trobadoresc, el Tant m'abelis, escrit en llengua occitana pel gran trobador Berenguer de Palou.

dimarts, 10 de gener del 2017

Músiques del món. 1er ESO

Aquí teniu un grapadet de cançons que anirem tocant a les classes de 1er de l'ESO, treballant el projecte de les cultures del món. Des del racó de música treballarem diferents cançons d'arreu el món on podrem veure diferències i coincidències entre elles.

                          TUTIRA MAI. NOVA ZELANDA

RICO VACILÓN. CUBA

HUAHUANACÁ. BOLÍVIA

CANÇÓ ÍNDIA. NORDAMÈRICA

HAVANERA. CATALUNYA
LA CUCARACHA. ESPANYA/MÈXIC

L'HORA DELS ADEUS. ESCÒCIA

KOKOLEOKO. LIBÈRIA

SIMAMAKA. GHANA

KALINKA. RÚSSIA

GAUEKO ELE IXILEN. PAÍS BASC



                      MÚSICA TRADICIONAL CATALANA
L'última entrada per als de 1er és per ampliar allò explicat a les classes respecte al folklore musical català. Hem parlat d'alguns gèneres "catalans" com les havaneres, les jotes o la rumba catalana, sense oblidar, segurament, el més conegut com és la sardana.
També hem parlat d'instruments molt lligats a la música tradicional catalana, com el tible, la tenora, el flabiol i la gralla, els quals acostumen a formar part d'algunes de les agrupacions instrumentals més populars de la música tradicional catalana, com són les cobles.

INSTRUMENTS DE LA COBLA ACTUAL

Clikeu la imatge de sota i descobrirem què són els castellers i quina funció tenen les gralles en la construcció d'aquestes torres humanes.