dimarts, 20 de desembre del 2016

Exercicis de repàs per a recuperació del 1er trimestre. 1er ESO

Aquí us penjo uns exercicis virtuals on podreu repassar molts continguts dels treballats al llarg del trimestre, el qual no has assolit en totalitat. Cal que els hi realitzis i t'autoavaluis diferents vegades. No val fer-ho un cop i prou. En tornar de vacances de Nadal, us faré fer uns exercicis escrits molt semblants als realitzats les darreres últimes setmanes de classe i cap a finals de gener, realitzareu la recuperació dels continguts del primer trimestre. És molt important que realitzeu aquests exercicis per a poder superar l'avaluació de recuperació de gener. La primera setmana de classes, caldrá que em pregunteu tots els dubtes que podreu tenir al respecte. Recordeu que cal que repasseu els tres primers temes del llibre de text. Som-hi

                                             EXERCICIS DE COMPASOS MUSICALS                                          


EXERCICIS SOBRE LÍNIES DIVISÒRIES


                                 EXERCICIS SOBRE SÍNCOPES I NOTES A CONTRAPUNT

CLICA CADA IMATGE I T'APAREIXERÀ UN WEB ON PODRÀS POSAR A PROVA ELS TEUS CONEIXEMENTS DEL EXAMEN DE RECUPERACIÓ DEL MES DE GENER

dilluns, 10 d’octubre del 2016

Demons, dels Imagine Dragons. 2n ESO.

Tots els grups de segon van voler tocar aquesta cançó del grup estadounidenc Imagine Dragons. Aquesta balada rock pertany al àlbum Night Visions, publicat en 2011. Aquesta cançó va tenir recentment un gran ressó mediàtic ja que va ser triada com a banda sonora d'un dels videojocs més comercials del moment.

ÀUDIO D'ESTUDI (la tocarem un to més baix que l'original per facilitar les notes de la flauta)



VIDEOCLIP DEL TEMA (no toqueu pas la nostra versió en flauta perquè està en una altra tonalitat)

Banda sonora de "L'últim mohicà". Optativa 4rt.

A quart d'ESO estem treballant la música del cinema. Hem triat el tema principal de la banda sonora del film "L'últim mohicà" (1992), del director Michael Mann. Es tracta d'un tema del compositor Trevor Jones on la melodia cobra una importàcia especial. Començarem tocant-la amb flautes, però farem algun tipus d'arrenjament especial.

ÀUDIO D'ESTUDI

dimecres, 5 d’octubre del 2016

Ampliació d'informació de la música i el cinema. Optativa de 4t.

De cara a les vostres presentacions a l'aula, aquí teniu alguns enllaços on podeu orientar quant als continguts la vostra presentació al aula de l'evolució de la música al cinema.

QUANT A L'EVOLUCIÓ DE LES MÚSIQUES DE CINEMA AL LLARG DE LES DÈCADES:




















QUANT A INFORMACIÓ GENERAL DE MÚSICA I CINEMA:


I QUANT A LES BANDES SONORES, POTSER AQUEST ÉS UN DELS WEBS MÉS INTERESSANTS AMB MOLTA INFORMACIÓ:



dilluns, 3 d’octubre del 2016

Les noves cançons de 1er d'ESO

Aquí us penjo els enllaços de cadascuna de les cançons que treballarem els de primer a partir de l'octubre. Alerta perquè aquestes ja no són tan senzilles com les primeres. De fet, aquelles eren d'un nivell de primària. Tocarà treballar cada dia una mica per aconseguir arribar a interpretar-les molt bé i gaudir d'elles. Caldrà estudiar-les per frases, o motius melòdics, treballar la digitació, donar-les un sentit melòdic i interpretar-les en grup amb algun arranjament. Espero que us hi agradin molt. Les treballarem a classe i tocarà assajar a casa.

                                                                     YMCA















diumenge, 25 de setembre del 2016

El soroll. 1er d'ESO.


Estem debatent a les classes que la música està realitzada amb sons i silencis ordenats de múltiples maneres per a l'obtenció (o l'intent de l'obtenció) de la bellesa, mitjançant l'escolta. Però ens ha sorgit el dubte si els sons considerats com a sorolls també hi podrien formar part d'aquesta bellesa. O sigui, si amb els sorolls també es pot fer música. El cas és que en alguns casos, hem comprovat que sí. De totes maneres, mireu el vídeo, el qual ens deixa força clar què és un soroll i quina diferència hi ha amb el so. Alerta, ja que l'apreciació del soroll, en general, és un fet subjectiu... depen, depen, depen de molts factors.

Les qualitats del so. 1er i 2n d'ESO

Aquí teniu un petit mapa conceptual de les qualitats del so: l'altura, la durada, la intensitat i el timbre. Aquestes quatre qualitats estan estretament relacionades amb els elements de la música, recordats a segon de l'ESO: la melodia i l'harmonia, relacionades amb l'altura; el ritme, relacionat amb la durada; la intensitat i el timbre.

MAPA CONCEPTUAL
Mapa Mental creado con GoConqr por Alariel

diumenge, 18 de setembre del 2016

Cançons de primer de l'ESO

Us penjo els àudios , els quals us serviran per a treballar les cançons a casa, tenint en compte el tempo d'interpretació:

NASHVILLE  amb la melodia



NASHVILLE sense la melodia



CHICAGO



IPANEMA amb la melodia



IPANEMA sense la melodia

Cançons de segon de l'ESO

Aquí teniu els àudios per a poder treballar les cançons a casa, amb els acompanyaments instrumentals:

OKAVANGO amb la melodia




OKAVANGO  sense la melodia



TRINIDAD amb la melodia



TRINIDAD sense la melodia



MANCHESTER amb melodia



MANCHESTER sense melodia

dijous, 15 de setembre del 2016

La música al cinema mut. El pas cap al cinema sonor. Optativa 4rt.


Estem parlant a classe amb els alumnes de quart sobre la música al cinema. Descobrim de la importància de la música en les pel·lícules al llarg de tota l'història del cinema, fins i tot quan el cinema era mut. Curiosament, la música tenia unes funcions especials en aquella època prèvia al cinema sonor, a començament de 1930. Veurem aquest vídeo que ens aclarirà i explicarà la transformació del cinema mut al cinema sonor.

 

Però aquest gran pas del cinema mut al cinema sonor, aparentment molt positiu, va tenir conseqüències curioses respecte als actors que fins a les hores eren els protagonistes del cinema. Va canviar l'estil d'interpretació i molts d'aquests actors, com Charles Chaplin, van començar una decadència professional, en detriment de nous i noves actors, on la gesticulació i la mímica ja no eren tan important con els diàlegs.


Aquest altre vídeo ens explica molt bé com evoluciona l'art del cinema al llarg de la seva curta història, amb la presència cada vegada amb més importància de la música com a element cohesionant.




Per acabar, veurem aquesta presentació on podrem veure l'evolució de la música al llarg de tota la història del cinema, especialment després de la dècada dels anys 30 del segle XX, tot just quan va néixer el cinema sonor, fins als nostres dies.

Música i cinema. Orígens del cinema. Optativa de 4rt.

Comencem el curs parlant de la música al cinema, però abans de tot, cal explicar i esbrinar quan va néixer el cinema. A partir de quina invenció va sorgir aquest art de les imatges en moviment. Veurem a classe la primera  pel·lícula de la història, entesa com avui en dia entenem el cinema: amb un argument. Aquesta pel·lícula es diu : Viatge a la lluna, realitzada pels germans Lumière.



VIATGE A LA LLUNA



També veurem aquest vídeo on ens explica els antecedents del cinema, on podem veure la gran diversitat d'engins que, sobretot, al llarg del segle XIX van inventar-se per a recrear imatges en moviment.

ANTECEDENTS I PETITA HISTÒRIA DEL CINEMA